две слънчево-цветни песнички

Без много коментар ти представям две интересни песни с много приятно настроение и интересна визия. Първото парче идва от Литва и е кандидат за Евровизия-та тази година в Норвегия. С много забавно настроение момчетата от InCulto са решили да представят страната си с култовото Eastern European Funk:



Втората песен се отличава с изключителна пъстрота, много подвижност и творчество, но отново с приятно звучене. Enjoy it:

със сутрешното кафе



"със сутрешното кафе"


Тази сутрин, докато отпивах на малки глъдки сутрешното си кафенце, кафенце с половин лъжичка мед, много сметана и щипка канела, още не отворил напълно очи, спящ седнал или седящ поспивайки, гушкайки се до милото, успях точно 3 песни да изгледам. Песни които успяха да ми дадат начален тласък за започващия работен ден, да ме заредят с положителна енергия и приповдигнато настроение... и така се роди идеята "със сутрешното кафе" - новата ми музикална рубрика за събуждане. В нея ще представям песните, които по някакъв начин са повлияли на настроението ми, провокирали са положителните ми емоции или най-малкото са ми помогнали да се събудя, да кажем с усмивка, пиейки от сутрешното си кафенце. За разлика от "среднощна музичка" тук определено песните ще са на случаен принцип и наистина ще са първите попаднали по един или друг начин в полезрението, без да се разграничавам стилово, като разбира се ще запазя музикалния формат и приятно звучене! Ами това е за сега, енджой ит! Ето ги първите три:



Добро ти утро!

Събота...yep yep!





Честит празник!

Искам да честитя празника на всички майки, на всички дами, на всички, които се чувстват като такива, искам да изкажа специални благодарности на двете жени в моя живот - на моята майка, най-добрата майка, както и на моята съпруга - Ралица!
Благодаря, че ви има и двете до мен и въпреки своенравния ми характер и хапливия ми нрав ме търпите такъв какъвто съм и ме обичате толкова истински и всеотдайно! Благодаря за грижите, които полагате за мен, за това да живея така щастливо и да ми помагате в трудните моменти. Благодаря ви! Вие сте всичко за мен. Казвам тези думи не защото днес е просто 8-ми март или защото искам да се почувствате просто специални на този ден, а защото днес има повод да разкрия пред целия свят чувствата, които изпитвам към вас без това да е повод за надсмешка и подигравка. Искам да знаете, че вие сте специални в моя живот през цялото време, майка ми от деня, в който ме е родила и отгледала, възпитала и обсипала с грижи и любов, а ти Рали от деня, в който съдбата ни събра и реши, че моето място е до теб, а моето сърце принадлежи и е изпълнено само с любов отново и само към теб! Безумно много ви обичам и макар и понякога да съм прекалено сериозен, остър в коментарите ми, макар и да изглеждам непокист и понякога студен, то това определено не е така и искам да ви кажа, че вие ми вдъхвате сили да продължа, намирам смисъл в този живот и наистина осзначавате много за мен! Обичам те, Рали! Обичам те, мамо! Желая ви много здраве и истински моменти, а аз ще се постарая да ви направя щастливи, така както ме правите вие! Честит празник!

~ЧБМ~

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:

Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките:
Щъркелите, птичките,
Първият певец,
Косер хубавец.

После на градините –
Да цъфтят гиргините
И латинки алени,
И божури шарени.
Ябълки да зреят,
Круши да жълтеят.

А пък на дечицата
Върза на ръчицата
Мартенички чудни
Със ресни червени,
Да са ранобудни,
Да растат засмени.



Честита Баба Марта:)
Желая ти от сърце да растеш весел и засмян, необезпокоен,
да старееш, да мъдрееш и от грешки направени изводи да си направиш,
а с приятели добри да се смеете, веселите, с песни, танци до зори!
Много здраве да си имаш, борбеност и да не забравиш - едно добро дело да направиш!
Честитка Бабка Мартичка, да получиш най-хубавата мартеничка от любимия човек, така както аз още не отворил очи, сънен и рошав получих своята, придружена с целувка!
Благодаря ти, мило!

Баба Марта бързала....


пс: Надъхай се! Пролетта идва скоро,а с нея положителните емоции и възможността ... "да дишаш" и да се радваш на красиви мигове...